Canvi d'oli

Cada quan hem de canviar l’oli del nostre vehicle?

La resposta correcta és: depèn.

Influeixen molts factors com la marca, el model, l'any de fabricació, tipus d’oli o la forma de conducció.

Per saber exactament quan cal canviar l'oli s’ha de mirar les especificacions tècniques del vehicle i les recomanacions del fabricant.

Com a norma general, es recomana canviar l'oli cada 15.000-20.000 kms, per contra, si el vehicle ha estat fabricat abans del 2000, llavors es recomana canviar-ho amb més freqüència, cada 7.500-10.000 kms.

I el filtre d'oli?

Hem de tenir en compte que la funció del filtre d'oli és filtrar la brutícia i encenalls del motor i mantindre l'oli net per tal de realitzar correctament les funcions de lubricació del motor. Per tant, sempre que canviem l'oli hem de canviar també el filtre d'oli.

Cada quants anys s’ha de canviar l'oli?

Els fabricants sempre recomanen canviar-lo per data o per quilometratge límit, el que s'assoleixi abans. (Per exemple, cada any o cada 10.000km)

La majoria de cotxes fabricats a partir de l'any 2000 automàticament ens avisen quan assolim el quilometratge o temps límit. Acostuma a ser pels olis convencionals de 10.000-15.000 o 1 any, i pels olis especials de llarga duració 20.000-30.000 o 2 anys.

Conclusió:

L’oli perd les seves propietats en el temps, deixant desprotegit el motor del nostre vehicle, pel que és molt important canviar-lo seguint els intervals correctament, així allargarem la vida del motor.


La nostra recomanació:

Passar pel taller a revisar el nivell de l'oli mínim cada 6 mesos, al mateix temps revisarem la resta de nivells així com la pressió dels pneumàtics i el estat de l'alineació de la direcció.



Aquesta revisió es GRATUÏTA

Demanant cita previa per la web tindrà un descompte de 10€ en els nostres manteniments (Oferta no acumulable)


-- -- -- --